Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1156 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 36%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om ljusa såser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (8 min )
- Häll grädde, fond och lite soja i en kastrull.
- Koka upp och tillsätt maizena eller annan matlagningsmjöl. Låt koka i cirka 5 minuter till lagom tjocklek.
- Smaka av med salt och peppar. Späd med grädde om för tjock sås.
Kockens kommentar
Har man tillgång till steksky kan lite silad sådan användas som smaksättare. Minska då på fond och tänk på att både sky och fond är salta. Såsen passar till allehanda kötträtter.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)