Köttbullar med potatismos och gräddsås
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 183
            Kcal / portion: 1035
            GBR (GI) / port: 6
Recept: 4138 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 12%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej
Om köttfärsrätter > Äts ej
Om köttfärs > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Blanda ströbröd med mjölk i en stor bunke. Låt stå och dra några minuter.
 - Skala och koka potatis mjuk.
 - Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i 3-5 minuter utan att bränna. Ta ur.
 - Blanda färs med lök och ägg i en bunke. Blanda väl, gärna i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölk om smeten är för fast. Rulla små köttbullar mellan handflatorna.
 - Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och lägg i bullarna. Skaka pannan då och då så att bullarna blir fint brända runt om. Ta ur.
 - Sås: Häll grädde, kalvfond och lite soja i en kastrull. Koka upp och tillsätt maizena. Låt koka i cirka 5 minuter till lagom tjocklek. Smaka av med silad steksky, salt och peppar.
 - Häll bort vattnet från potatisen. Rör ner smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Kockens kommentar
Skölj händerna i kallt vatten då och då när du rullar bullar så kladdar det inte lika mycket.