Köttbullar med potatismos och gräddsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

Om köttfärs >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttbullar med potatismos och gräddsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 183

Kcal / portion: 1035

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4138 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 567 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Om köttfärs > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Blanda ströbröd med mjölk i en stor bunke. Låt stå och dra några minuter.
  2. Skala och koka potatis mjuk.
  3. Skala och finhacka lök. Hetta upp matfett i panna på medelvärme. Fräs löken glansig i 3-5 minuter utan att bränna. Ta ur.
  4. Blanda färs med lök och ägg i en bunke. Blanda väl, gärna i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Späd med mjölk om smeten är för fast. Rulla små köttbullar mellan handflatorna.
  5. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och lägg i bullarna. Skaka pannan då och då så att bullarna blir fint brända runt om. Ta ur.
  6. Sås: Häll grädde, kalvfond och lite soja i en kastrull. Koka upp och tillsätt maizena. Låt koka i cirka 5 minuter till lagom tjocklek. Smaka av med silad steksky, salt och peppar.
  7. Häll bort vattnet från potatisen. Rör ner smör och mjölk till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Skölj händerna i kallt vatten då och då när du rullar bullar så kladdar det inte lika mycket.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem