
Sauce Diane, smörig sås till stekt kött
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1000 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 18%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "steak diane" under bilden ovan. Filmreceptet avviker delvis från detta recept.- Skala och hacka lök. Hacka persilja.
- Tillsätt smör i panna. När smöret bubblar tillsätt lök och stek ett par minuter. Tillsätt persilja.
- Rör ut fond och vatten med maizena och senap och tillsätt. Låt puttra någon minut.
- Tillsätt saften från citron, droppar av worchestershiresås och alkohol. Vispa ner smör klickvis.
- Passar till stek kött och fågel.
Kockens kommentar
Såsen är skapad till kötträtten Steak Diane. Rätten med detta namn omtalas i media första gången 1940 som paradrätt på Tonys grill i London. Tony döpte rätten till Lady Diana Coopers ära. Hon var skådespelerska på teater och i stumfilmer i början av 1900-talet. Själva recept är sannolikt skapat i Belgien några år tidigare. Läs mer, se recept Steak Diane.Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)