Sauce Diane, smörig sås till stekt kött
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 4

Om smörsåser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sauce Diane, smörig sås till stekt kött

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1000 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 18%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om smörsåser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "steak diane" under bilden ovan. Filmreceptet avviker delvis från detta recept.

  1. Skala och hacka lök. Hacka persilja.
  2. Tillsätt smör i panna. När smöret bubblar tillsätt lök och stek ett par minuter. Tillsätt persilja.
  3. Rör ut fond och vatten med maizena och senap och tillsätt. Låt puttra någon minut.
  4. Tillsätt saften från citron, droppar av worchestershiresås och alkohol. Vispa ner smör klickvis.
  5. Passar till stek kött och fågel. 

Kockens kommentar

Såsen är skapad till kötträtten Steak Diane. Rätten med detta namn omtalas i media första gången 1940 som paradrätt på Tonys grill i London. Tony döpte rätten till Lady Diana Coopers ära. Hon var skådespelerska på teater och i stumfilmer i början av 1900-talet. Själva recept är sannolikt skapat i Belgien några år tidigare. Läs mer, se recept Steak Diane.

Passar till

Steak Diane

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem