Mole, chilichokladpasta
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Vattenbadskastrull >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Om chokladsås >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mole, chilichokladpasta

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 237

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1510 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 13%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 106 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vattenbadskastrull > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Om chokladsås > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning

  1. Skala och finhacka vitlök.
  2. Hetta upp en stekkastrull utan fett och rosta kryddor och ströbröd tills det fått lite färg.
  3. Häll på vatten, socker och fond och låt koka upp. Låt vattnet sugas upp av ströbrödet. Vill såsen inte tjockna, tillsätt lite ströbröd. Ta av kastrullen från värmen. Låt svalna.
  4. Smält choklad i vattenbad. Blanda choklad med kryddblandningen.
  5. Häll såsen över rätt eller ställ kallt för senare användning.

Kockens kommentar

Mole är en tjock chokladpasta, med ursprung från Puebla i Mexiko. Att tillaga äkta mole är tidsödande och innehåller många ingredienser bland annat flera sorters chili. Det finns många historier, skrönor och missuppfattningarn om mole. En är att inkafolket ville skrämma bort spanjorerna genom att bjuda dem på mole. Det finns dock inga belägg för att inkafolket använde choklad i matlagningen. Däremot finns det belägg för att pastan kommer från Mexiko. Läs mer > besök hemsidan mexonline.com/molepoblano.htm.

Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull. Ställ en mindre kastrull i vattnet och smält chokladen i den. Choklad får inte koka, för då blir den grynig.

Passar till

Chicken Mole

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem