Chicken Mole, kyckling i chilichoklad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Ris

3.0 

dl

el. tortillas

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chicken Mole, kyckling i chilichoklad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 670

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2681 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 8%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 339 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Ris 3.0 dl 32%

el. tortillas 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär kycklingen i skivor på längden. Krydda med salt, peppar och koriander.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning. Alternativ värm tortillabröd till maten.
  3. Värm upp mole med lite vatten i en kastrull. Såsen skall vara trögflytande.
  4. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen hastigt tills fin stekyta, utan att bränna.
  5. Häll mole över kycklingen. Lägg på lock och låt småkoka i 10 minuter.
  6. Lägg upp kycklingen och strö över sesamfrön.

Kockens kommentar

Det finns många historier, skrönor och missupp­fattningar om mole. En är att inkafolket ville skrämma bort spanjorerna genom att bjuda dem på mole. Det finns dock inga belägg för att inkafolket använde choklad i matlagningen. Däremot finns det belägg för att pastan kommer från Puebla Mexiko. I Mexiko förekommer många varianter av såsen. Varan är svår att få tag på i svenska butiker, men man kan enkelt tillverka sin egen variant (se recept via länk nedan). Mole är en chilipasta, läs mer > klicka på ingrediensen.

Passar till

Hemlagad mole

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem