
Stark söt senap med extra smak
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 267

Kcal / portion: 251

GBR (GI) / port: 10
Recept: 752 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 45%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Rör ihop senap, socker, salt, vatten, vinäger och eventuell smaksättare till en slät smet.
- Tillsätt gräddfil lite i taget till lagom tjocklek.
- Häll upp i burk med lock och ställ kallt.
- Låt stå i några dagar så att sirapen ger full sötma. Med socker bör senapen stå en vecka, så att allt socker smält. Rör om några gånger.
Kockens kommentar
Gräddfil och vatten kan bytas ut mot grädde. Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etcetera. Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)