Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 329

GBR (GI) / port: 22
Recept: 1316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > %
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Vispa grädde och äggula pösigt.
- Tillsätt senapspulver och sirap/farin. Rör ner ättika och salt.
- Låt senapen stå en timme. Om socker, så låt den gärna stå i flera dagar för att sockret skall smälta ordentligt.
- Smaka av. För stark? Tillsätt mer sirap och grädde.
Kockens kommentar
Förvara senap svalt i burk med lock. Används som "vanlig" senap främst till kötträtter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)