Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 324
            Kcal / portion: 329
            GBR (GI) / port: 22
Recept: 1316 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om senapssåser > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > %
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Vispa grädde och äggula pösigt.
 - Tillsätt senapspulver och sirap/farin. Rör ner ättika och salt.
 - Låt senapen stå en timme. Om socker, så låt den gärna stå i flera dagar för att sockret skall smälta ordentligt.
 - Smaka av. För stark? Tillsätt mer sirap och grädde.
 
Kockens kommentar
Förvara senap svalt i burk med lock. Används som "vanlig" senap främst till kötträtter.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)