76 recept med Skaldjur
Sortera efter:
Relevans
Kcal/100g,
Kcal/port,
GBR/GI
-
Halstrade jätteräkor
Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsk...
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock:
228 Kcal / 100g
883 Kcal / portion
GBR (GI) 3 / portion
-
Saffransdoftande skaldjursgryta med lax och rotfrukter
Färska öppna musslor som inte stänger sig när man knackar på dem kastas. Kokta ...
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Kock:
105 Kcal / 100g
511 Kcal / portion
GBR (GI) 1 / portion
-
Friterade panerade jätteräkor
Passar utmärkt även som förrätt, då utan ris och med färre räkor. På asiatisk...
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock:
112 Kcal / 100g
485 Kcal / portion
GBR (GI) 19 / portion
-
Octapus carpaccio (lätt måltid)
Bruket att doppa bläckfiskens armar tre gånger i hett vatten härstammar från ...
Tid: 1 tim 30 min (+ 12 tim) , Svarighet: Lätt, Kock: Kockskolan
164 Kcal / 100g
399 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Hemkokta havskräftor
I brist på dillkronor används dillfrön. Spadet kan även smaksättas med anis...
Svarighet: Medel, Kock:
106 Kcal / 100g
318 Kcal / portion
GBR (GI) 0 / portion
-
Gratinerad hummer
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Kock: Svenska hemdelikatesser *
176 Kcal / 100g
857 Kcal / portion
GBR (GI) 16 / portion
-
Scampi fritti, en 70-talsklassiker
Scampi Fritti var en vanlig och populär rätt på svenska restauranger på 197...
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Kock: Kockskolan
165 Kcal / 100g
975 Kcal / portion
GBR (GI) 9 / portion
-
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Skalade räkor (helst okokta) kan också paneras och friteras. Läs mer > Om ...
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Kock:
100 Kcal / 100g
394 Kcal / portion
GBR (GI) 15 / portion
-
Homard Thermidor - gratinerad hummer
Receptet lär ha skapats av mästerkocken Auguste Escoffier på restaurang ...
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan
140 Kcal / 100g
589 Kcal / portion
GBR (GI) 5 / portion
-
Homard ā l´armoricaine (Homard l´américaine - amerikansk hummer)
Armoricaine = Amorikanska massivet, vilket är ett kustområdet i Bretagne (kel...
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Halvavancerat, Kock: Kockskolan
147 Kcal / 100g
589 Kcal / portion
GBR (GI) 7 / portion