Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så friteras skaldjur >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 15

Recept: 1577 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 0%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 393 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friteras skaldjur > Äts ej

Om frityrsmet > %

Sås till skaldjur > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tina räkorna om frysta. Skala och torka av med hushållspapper. Ansa persilja, stjälkar får gärna vara kvar. Torka av.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
  4. Fritera: Sänk ner räkorna i oljan. De är klara efter cirka 2 minuter när de flyter upp röd-vita till ytan. Fritera sedan persilja, det tar cirka 30 sekunder.
  5. Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.

Kockens kommentar

Skalade räkor (helst okokta) kan också paneras och friteras. Läs mer > Om frityrsmet.

Alternativ

Friterade panerade tigerräkor

Friterad persilja

Tempura frityrsmet

Pâte ā friere, fransk frityrsmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem