
Friterade gambas med chilisås (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 15
Recept: 1577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 0%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friteras skaldjur > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Tina räkorna om frysta. Skala och torka av med hushållspapper. Ansa persilja, stjälkar får gärna vara kvar. Torka av.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Värm oljan till 170°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Sänk ner räkorna i oljan. De är klara efter cirka 2 minuter när de flyter upp röd-vita till ytan. Fritera sedan persilja, det tar cirka 30 sekunder.
- Låt rinna av på galler eller hushållspapper. Salta lätt och servera med chilisås att doppa i.
Kockens kommentar
Skalade räkor (helst okokta) kan också paneras och friteras. Läs mer > Om frityrsmet.