Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 165
            Kcal / portion: 975
            GBR (GI) / port: 9
Recept: 3899 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så friterar man > Äts ej
Så friteras skaldjur > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Färska havskräftor kan inte skalas utan måste först kokas (se > Hemkokta havskräftor). Klipp eller bryt upp skalet och ta ut stjärtarna. Torka av fukt med hushållspapper. Salta.
 - Koka ris enligt anvisning på förpackning.
 - Smet: Blanda mjöl, äggula och öl till en slät smet. Rör ner matoljan. Vispa äggvitan hård och vänd ner. Doppa kräftstjärtarna i frityrsmeten. Låt vila en stund.
 - Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
 - Fritera: Sänk ner stjärtarna i het olja. Inte för många åt gången. Fritera dem i 2–3 minuter tills gyllenbruna och genomstekta.
 - Ta upp och låt dem rinna av på galler eller hushållspapper. 
 - Servera med ris och Rhode Islandsås.