
Halstrade jätteräkor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 228

Kcal / portion: 883

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3532 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 16%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sås: Skala och finhacka vitlök. Fräs den mjuk i olja i en stekpanna på medelvärme i några minuter utan att bränna (bränd vitlök smakar illa).
- Lägg vitlök, timjan, rosmarin, anissprit och limejuice i matberedare och mixa till en jämn sås. Tillsätt olivolja och kör ytterligare i 2 min. Salta och peppra. Värm såsen före servering.
- Skala räkorna och vänd dem i olja och timjan.
- Hetta upp en grillpanna eller vanlig panna på högsta värme så att den blir riktigt het. Grilla räkorna 1-2 minuter på vardera sidan, tills de blir rödvita.
- Servera sallad och ett gott matbröd till.
Kockens kommentar
Undvik odlade tigerräkor från Sydostasien. Dessa odlas i dammar i mangroveträsken. Dammarna blir fort förorenade och hotar att förstöra miljön. Räkorna är också förorenade med kemikalier etc. Köp i stället vildfångade.