 chocolate bar
                chocolate bar
              
                 tablettes de chocolat
                tablettes de chocolat
              
                 barretta di cioccolato
                barretta di cioccolato
              
                 Schokoladentafeln
                Schokoladentafeln
              
                 tablettes de chocolat
                tablettes de chocolat
              
Chokladkakor består av kakao (kakaomassa) och socker. Även annat kan ingå som mjölkpulver, smakämnen och stabiliseringsmedel. Kakaomassa smälts och bearbetas innan den gjuts i formar (läs mer > Så tillverkas choklad). Det finns mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad. Se separata avsnitt i högerkolumnen. Det finns choklad med olika inblandning av andra smaksättare som nougatkräm, nötter, russin, ris, kokos, apelsin med mera. Choklad kan vara fast eller porös. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
Historia: Den första chokladkakan sägs ha tillverkats av läkaren, apotekaren och mångsysslaren Joseph Fry i Bristol 1847. Han var stark anhängare av kakaopulvrets hälsobringande effekter och startade bland annat en chokladfabrik. Han klurade ut hur man kunde blanda kakaomassa, socker och kakaosmör till välsmakande choklad (läs mer > Chokladhistoria).
SÅ ANVÄNDS CHOKLADKAKOR
Chokladkakor används främst som godis. I matlagning förekommer choklad till desserter, konfektyrer, bakverk och efterrättssås. Läs mer > Om choklad.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-05
Läs mer
Recept med Om chokladkakor
Det finns 153 recept med Om chokladkakor
- 
                
                    Cheesecake med vit chokladTid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Carina 
- 
                
                    Chokladmousse i hjärlig form för tvåTid: 15 min (+ 4 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sara Bernhardt-biskvierTid: 2 tim (+ 5 tim) , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Söt chokladsås av chokladTid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vit chokladpannacotta med basilikaTid: 20 min (+ 3 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    BrowniesSvarighet: Mkt lätt, Receptgivare: 
- 
                
                    Klassisk fin fudgeTid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Choklad- och apelsinflingorTid: 20 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Cranchan med twistSvarighet: Lätt, Receptgivare: 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara