Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 14%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hasselnötter hackade 1.0 msk 4%
Valnötter hackade 1.0 msk 6%
Sötmandel hackad 1.0 msk 4%
Honung flytande 1.0 msk 6%
Hallon 1.5 dl 2%
Honung 2.0 msk 13%
Kesella naturell 2.0 dl 27%
Whiskey 1.0 msk 3%
Mynta färsk 1.0 kvist 0%
Mörk choklad 70% 0.5 dl 30%
Sötmandel hackad 1.0 msk 4%
Skapat av: emi
Tillagning
- Hacka nötter, smula digestivekexen rosta tillsammansi en torr panna tills det fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Rov chockladen, blanda med det rostade och 1 msk honung.
- Gaffelmosa 95% av hallonen, spara resten till garnering. hacka en nypa mynta och rör ned.
- Rör ned 1 msk honung & whiskeyn i kvargen.
- Varva kvarg-blandningen med bärmoset och nötrosten i små glas. ställ kallt (max en timme) till servering.
- Garnera med lite hackade nötter, hallon och myntablad.
Kockens kommentar
Kan serveras i flera små glas med en ingrediens i varje, eller i ett större glas tillsammans.Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Cranchan med twist
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan