Choklad- och apelsinflingor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Choklad- och apelsinflingor

Lägg till ingredienser

Sats (ā 400g): 1

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Cornflakes

5.0 

dl

Apelsin hel

0.5 

styck

Smörpapper

 

 

 

Kockskolan:

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30

Recept: 2110 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 33%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 448 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 34%

Mörk choklad 200.0 gram 51%

Cornflakes 5.0 dl 11%

Apelsin hel 0.5 styck 2%

Smörpapper %

 

Kockskolan:

Så smälts choklad > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Smält smör i en kastrull.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Läs mer > Så smälts choklad.
  3. Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
  4. Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
  5. Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering. 

Kockens kommentar

Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Choklad- och apelsinflingor