Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 471
 
    
                Kcal / portion: 2110
 
    
                GBR (GI) / port: 30
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Mörk choklad 200.0 gram 51%
Cornflakes 5.0 dl 11%
Apelsin hel 0.5 styck 2%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Smält smör i en kastrull. 
- Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Läs mer > Så smälts choklad.
- Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
- Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
- Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering.
Kockens kommentar
Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Choklad- och apelsinflingor
- 
                
                    Smälta chokladTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Temperera choklad, IMP-metoden och tableringTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessertSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougatTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ischoklad med russin och rispuffarTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    IschokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkakaTid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    NötbomberTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              