Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 471

Kcal / portion: 2110

GBR (GI) / port: 30
Recept: 2110 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 33%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Mörk choklad 200.0 gram 51%
Cornflakes 5.0 dl 11%
Apelsin hel 0.5 styck 2%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Smält smör i en kastrull.
- Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt. Ta av kastrullen från plattan och rör om tills chokladen smält. Värm på lite vid behov. Läs mer > Så smälts choklad.
- Riv apelsinskal. Tillsätt detta och lite apelsinjuice, samt cornflakes. Rör om.
- Häll ut smeten brett på smörpapper och låt stelna. Ställ in i kylskåp 1 timme.
- Ta ut ur kylen och bryt sönder i mindre bitar. Förvaras kall innan servering.
Kockens kommentar
Välj chokad och smaksättare efter egen smak. Köper man redan smaksatt choklad, utelämnas smaksättare.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Choklad- och apelsinflingor
-
Smälta choklad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Temperera choklad, IMP-metoden och tablering
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyr
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessert
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougat
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienernougat, klassisk julgodis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ischoklad med russin och rispuffar
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ischoklad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkaka
Tid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Nötbomber
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina