Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 363
 
    
                Kcal / portion: 199
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 32%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 60%
Vit choklad 150.0 gram 37%
Basilika 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Gelatinblad 2.5 styck 1%
Bär färska 2.0 dl 2%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
- Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
- Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
- Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilika
- 
                
                    Lätt äggkräm med citron och bärTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Gammaldags vaniljpuddingSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Zabaione, sabayon, italiensk äggkrämTid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily 
- 
                
                    Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crčme brûlée, bränd äggkrämTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandelTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Klassisk eller modern chokladpuddingTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Raspberry Romanoff, jordgubbskrämTid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Snömos (äppelfromage)Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström 
- 
                
                    Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsåsTid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    