Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 363

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2385 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 32%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 4.0 dl 60%
Vit choklad 150.0 gram 37%
Basilika 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Gelatinblad 2.5 styck 1%
Bär färska 2.0 dl 2%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 3 tim )
- Blötlägg gelatin. Riv skal från lime. Bryt chokladen i bitar.
- Koka upp grädde och dra av från plattan. Tillsätt choklad och låt den smälta helt. Tillsätt basilika, limeskal och limejuice. Mixa med stavmixer.
- Krama geletinbladen lätt för att pressa ur vatten. Lägg ner dem i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i små glas. Ställ in i kylen i cirka 3 timmar.
- Ta ut före servering och dekorera med bär.
Kockens kommentar
En pannacotta med vuxensmak, inte så söt och med en pikant smak av basilika. För en barnvänligare variant tas basilikan bort.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Vit chokladpannacotta med basilika
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan