Brownies

Brownies

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 12

Mörk choklad

200.0 

gram

Hasselnötskärnor

3.5 

dl

Ägg

4.0 

styck

Smör smält

200.0 

gram

Vetemjöl

4.0 

dl

Bakpulver

2.0 

tsk

Strösocker

1.0 

dl

 

Glasyr:

 

 

 

Mörk choklad

100.0 

gram

Ljus blockchoklad

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 492

Kcal / portion: 542

GBR (GI) / port: 4

Recept: 6504 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 34%

Kolhydrater: 40%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 200.0 gram 16%

Hasselnötskärnor 3.5 dl 18%

Ägg 4.0 styck 4%

Smör smält 200.0 gram 22%

Vetemjöl 4.0 dl 13%

Bakpulver 2.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 dl 6%

 

Glasyr: 

Mörk choklad 100.0 gram 8%

Ljus blockchoklad 100.0 gram 9%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Ugn 175°C. Bryt sönder blockchokladen och smällt den över vattenbad. Rör om då och då.
  2. Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och chokladen samt nöthacket och bakpulvret i äggsmeten.
  3. Häll smeten i välsmord lätt mjölad liten långpanna eller form (ca 25 x 35 cm). Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
  4. Låt kakan kallna och skär den i 3-4 cm stora rutor. Smält chokladen till glasyren, låt den svalna något och glasera kakan.

Fler recept inom Kladdkaka, brownies

Liknande recept som Brownies