
Brownies
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 492

Kcal / portion: 542

GBR (GI) / port: 4
Recept: 6504 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 34%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mörk choklad 200.0 gram 16%
Hasselnötskärnor 3.5 dl 18%
Ägg 4.0 styck 4%
Smör smält 200.0 gram 22%
Vetemjöl 4.0 dl 13%
Bakpulver 2.0 tsk 0%
Strösocker 1.0 dl 6%
Glasyr:
Mörk choklad 100.0 gram 8%
Ljus blockchoklad 100.0 gram 9%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Ugn 175°C. Bryt sönder blockchokladen och smällt den över vattenbad. Rör om då och då.
- Hacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret och chokladen samt nöthacket och bakpulvret i äggsmeten.
- Häll smeten i välsmord lätt mjölad liten långpanna eller form (ca 25 x 35 cm). Grädda i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
- Låt kakan kallna och skär den i 3-4 cm stora rutor. Smält chokladen till glasyren, låt den svalna något och glasera kakan.
Fler recept inom Kladdkaka, brownies
Liknande recept som Brownies
-
Kladdkaka grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brownie med kakaopulver
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chocolate Brownie
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fudge brownie, amerikansk kladdkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Choklad- och russinbrownies utan tillsatt socker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Canderel
-
Cheesecakebrownie med hallongrädde
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tarek, Hummingbird Bakery
-
Annes kladdkaka
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Passionerad kladdkaka
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkaka med hallon
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kladdkakemuffins med apelsintopping
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan