
Parmesan ¤
(parmesan = italiensk hårdost 2. parmesankräm = riven hårdost med creme fraiche)
parmesan = Italian hard cheese 2. parmesan cream = grated parmesan with sour cream
parmesan = fromage dure italien 2. crème de parmesan = parmesan râpé avec crème fraiche
parmigiano, Parmigiano Reggiano 2. crema di parmigiano = parmigiano grattugiato con panna, burro, farina
Parmesan = italienischer Hartkäse 2. Parmesancreme = geriebener Parmesan mit Sauerrahm
parmesano = queso duro italiano 2. crema de parmesano = parmesano rallado con crema agria
Grupper inom
Övriga hårdostar }:
- Ursprung: Parma, Italien.
- Osttyp: Hårdost av värmebehandlad komjölk. Cirka 32 kilo.
- Ytskikt:
- Snittyta: Lätt grynig. Ju äldre desto smuligare vid rivning.
- Konsistens: Mycket hård, kompakt.
- Smak: Lätt nötaktig, från mild till kryddig. Ganska salt.
- Lagring: 1,5 - 4 år.
- Fetthalt: cirka 30%.
- Förvaring: Kylskåp. Lång hållbarhet.
Parmesankniv och kvarn: Det finns speciell kraftig, kort, tvåeggad och spetsig parmesankniv för att bryta loss bitar i mycket hårda, långlagrade parmesaner (se > Andra knivar) och parmesankvarn för att mala den hårda osten (se > Hushållskvarnar).
Crema al parmigiano är en béchamelsås (vit grundsås) med riven parmesan (Se dito recept). I Sverige är parmesankräm vanligen riven parmesan blandat med crème fraiche. En kall kräm.
Läs mer
Film: How to break open a Parmesan
Film: Rigatoni con crema di parmigiano
Recept med Parmesan ¤
Det finns 175 recept med Parmesan ¤
-
Rostad paprikasoppa och parmesanchips
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Squashtagliatelle med räkor (GI-recept)
Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Lauritzon & Davidsson
-
Vårsallad med pasta, kronärtskockor och jordgubbar
Tid: 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Caesarsmör
Tid: 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Svensk caesarsallad till maten
Tid: 10 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall pestopenne med tomat och parmesan
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tagliatelle med vitlöksstekta kronärtskockor
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Krämig pasta med valnötter
Tid: 25 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerade havskräftor
Tid: 20 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmesanskum (skumsås)
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan