Latin: Vitis vinifera apyrena
(zante) currants
raisin sec de Corinthe
uvetta di Corinto
Korinthen
pasas de corinto
- Vikt i butik: 1 dl = 55 gram. 100 gram = 1,8 dl.
- Smak: Mycket söta med lätt beska och lite kryddig.
- Alternativ vara: Russin.
- Försäljning: Säljs i tättslutande förpackning.
- Förvaras bäst i tättslutande förpackning i skafferi. Lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS KORINTER
Korintdruvor äts som andra bordsdruvor. Korintrussin används främst som smaksättare på liknande sätt som russin, bland annat i bakverk och såser. Eccles, Banbury och Chorley cakes är traditionella korintkakor i England. I Norden är korintsås klassiskt till Sillbullar (se recept > Sillbullar med korintsås), eller till Stekta laxfenor (läs mer > Laxfenor). Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2023-06
Läs mer
Recept med Korinter
Det finns 9 recept med Korinter
-
Eccles cakes, engelska korintkakor
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammgryta med ris, aubergine och zucchini
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chorley cakes, engelska mördegskakor med korinter
Tid: 1 tim 15 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sätoftakakor, korintkakor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makalösa korintkakor
Tid: 40 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Banbury Cakes, engelska smördegskakor
Tid: 1 tim , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sillbullar med korintsås
Tid: 45 min (+ 24 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Prinsessornas märgpudding
Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Prinsessornas kokbok