Hälsa: Fröskalen är glutenfritt och anses bra för matsmältningen. Människan har i alla tider försökt bibehålla en normal tarmfunktion och redan de gamla egyptierna upptäckte att loppfrön hade en god inverkan på magen. Fröskalen har svagt laxerande verkan. Vid förtäring passerar fröskalen kroppens matsmältningssystem utan större påverkan.
SÅ ANVÄNDS HUSH
Husk används till att baka saftigt, glutenfritt bröd. Det har visat sig att de gelébildande fibrerna i psyllium till stor del har samma egenskaper som gluten i samband med bakning. Degen blir lättarbetad och kavlingsbar. Fiberhusk kan även ersätta ägg i till exempel sockerkaka och pannkakor. Fröskalen används av industrin för att öka fiberhalten i olika livsmedel.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-09
Läs mer
Recept med Husk
Det finns 6 recept med Husk
-
Detoxbröd
Receptgivare:
-
Dukanbröd i micron
Svarighet: Lätt, Receptgivare:
-
Superenkel glutenfri pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Glutenfritt knäckebröd med apelsin och kummin
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kesobröd
Svarighet: Lätt, Receptgivare: