Pofiber

Pofiber

Pofibrer består av torkade potatisfibrer. Det är ett luftigt, finfördelat pulver. Det är en glutenfri produkt som används till bakning och matlagning. Produkten är uppskattad inom hälsokostbranschen och anses bra av GI- och LCHF-förespråkare som ett alternativ till annat mjöl.
  • Vikt/omvandling: 17 gram/dl. 100 gram = knappt 6 dl.
  • Smak: Neutral smak, lukt och färg.
  • Alternativ vara: Husk.
  • Försäljning/säsong: Pofiber förekommer främst i hälsokostbutiker, ibland i vanliga mataffärer bland de glutenfria produkterna.
  • Jämförpris: Cirka 125 kr/kg.
  • Förvaring: Torrt och mörkt.

Hälsa: Profiber är mycket fiberrikt (70%) av vilka två tredjedelar utgörs av pektin och hemicellulosa, resten är cellulosa och lignin. Produkten tillverkas utan tillsatser och är glutenfritt.


SÅ ANVÄNDS PROFIBRER

Pofiber används till bakning och matlagning, ofta blandad med olika nötmjöl. Binder effektivt stora mängder vätska. Den kan användas som ersättning för ströbröd vid panering.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-12

Recept med Pofiber

Det finns 1 recept med Pofiber