Engelsk översättning lentil flour, lentil powder

Fransk översättning farine de lentilles

Italiensk översättning farina di lenticchie

Tysk översättning Linsenmehl

Spansk översättning harina de lentejas

Linsmjöl är ett finkornigt stärkelserikt mjöl av malda linser. Färg beroende på val av linser, vanligen blekrosa eller blekgul (se film via länk nedan). Läs mer > Om linser. 
  • Vikt/omvandling: 1 dl = 50 gram. 100 gram = 2 dl 
  • Smak: Distinkt jordig smak.
  • Alternativ vara: Kikärtsmjöl, majsmjöl.
  • Försäljning: Förekommer i välsorterade butiker eller i hälsokostbutiker.
  • Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.

Hälsa: Linsmjöl är glutenfritt och mycket rikt på protein (24%) och kostfibrer (11%). Bra mjöl för vegetarianer och glutenallergiker.


SÅ ANVÄNDS LINSMJÖL

Av linsmjöl bakas flatbröd snabbt och enkelt (se recept > Linsbröd). Används som delmängd i annat bröd, till finbröd, såser och stuvningar. Vanligt använd i Mellan Östern till exempel till falafel och i det indiska till exempel till papadam eller dosa (läs mer > Om indiskt flatbröd).

© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-07

Läs mer

Film: Homemade lentil flour

Recept med Linsmjöl

Det finns 1 recept med Linsmjöl