Latin: Oryza sativa
                 rice flour
                rice flour
              
                 farine de riz, crème de riz
                farine de riz, crème de riz
              
                 fecola di riso
                fecola di riso
              
                 Reismehl
                Reismehl
              
                 fécula de arroz
                fécula de arroz
              
Rismjöl (fr. farine de riz) är skalat, torkat och malt (långkornigt) ris. I Frankrike säljs också Crème de riz avsedd till gröt.
- Vikt/omvandling: 1 dl = 50 gram. 100 gram = 2 dl.
- Smak: Neutral.
- Alternativ vara: Majsmjöl eller annat glutenfritt mjöl. Läs mer > Glutenfritt mjöl.
- Försäljning/säsong: Säljs året om i de flesta butiker.
- Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Hälsa/näring: Rismjöl är glutenfritt. Mjölet har hög andel kolhydrater cirka 78% varav kostfibrer 2,5%, låg andel protein cirka 6 och låg fetthalt (1,5%).
SÅ ANVÄNDS RISMJÖL
Rismjöl används flitigt i asiatisk matlagning till välling, redning av såser och soppor, samt som ingrediens i pannkakor och glutenfritt flatbröd. Av riskmjöl framställs stärkelsmjöl (läs mer > Övriga stärkelsemjöl).
© Kunskapskokboken. Reviderat 2013-01.
Läs mer
Recept med Rismjöl
Det finns 4 recept med Rismjöl
- 
                
                    Koreanska chapssal doughnuts, munkar med söt bönfyllningTid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Jus lié, avredd skyTid: 15 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Takoyaki, japanska bläckfiskbollarSvarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mirchi bahji, indiskt friterat grönt i kikärtsdegTid: 30 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
  
              
  
    
               Skriv ut vara
                  Skriv ut vara
                