Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 424

Kcal / portion: 173

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1383 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 27%
Kolhydrater: 40%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Majsmjöl 1.7 dl 21%
Majsstärkelse 1.6 dl 20%
FiberHusk } 1.0 tsk 0%
Smör 100.0 gram 53%
Ägg 1.0 styck 5%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Pajform (låg kant) > Äts ej
Plastfilm Äts ej
Tillval:
Strösocker 0.5 dl Äts ej
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om söt pajdeg > Äts ej
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Kock: Kungsörnen
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Deg: Blanda majsmjöl, majsstärkelse, husk och salt. Finfördela smör i mjölblandningen. Tillsätt ägg och vatten, arbeta samman till en smidig deg.
- Kyl: Plasta in degen och låt den kallna i kylskåpet i minst 30 minuter.
- Paj: Kavla eller tryck ut degen i pajform.
- Förgrädda 5 minuter i 200°C. Låt kallna innan fyllning.
Kockens kommentar
Om efterrättspaj tillsätts socker.Finax har färdig glutenfri mjölmix. Hacka samman 4,5 dl med 150 gram margarin. Tillsätt 4 msk vatten och 1/2 tsk salt. Arbeta hastigt ihop degen. Lägg i kylskåp i 30 minuter. Kavla ut och täck en form. Förgrädda 15 minuter i 225°C.
Alternativ
Fler recept inom Pajdeg till matpaj
Liknande recept som Superenkel glutenfri pajdeg
-
Klassisk svensk pajdeg med vatten
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte brisée, fransk pajdeg med ägg
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Proffsets krispiga pajskal
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabb pajdeg till matpaj
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Superenkel glutenfri pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen
-
Nyttigare pajskal
Svårighet: Lätt, Receptgivare: