
Nyttigare pajskal
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 23%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kikärter konserv 2.0 dl 14%
Smör rumsvarmt 100.0 gram 55%
Grahamsmjöl 1.0 dl 15%
Vetemjöl 1.0 dl 16%
Salt 1.0 tsk 0%
Örtkryddor torkade 1.0 tsk 0%
Skapat av: Askenberger
Tillagning
- Sätt ugnen på 225°C.
- Häll av kikärtorna och skölj dem.
- Lägg dem i bunke och mosa med gaffel.
- Tillsätt resten av ingridienserna och forma till en deg.
- Tryck ut i valfri pajform och förgrädda i 5-10 minuter.
- Fyll pajen med valfri fyllning.
Kockens kommentar
Mitt försök i att göra ett nyttigare pajskal blir lite porösare än vanligt pajskal, men väldigt gott.Fler recept inom Pajdeg till matpaj
Liknande recept som Nyttigare pajskal
-
Klassisk svensk pajdeg med vatten
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte brisée, fransk pajdeg med ägg
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Proffsets krispiga pajskal
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabb pajdeg till matpaj
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Superenkel glutenfri pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kungsörnen
-
Nyttigare pajskal
Svårighet: Lätt, Receptgivare: