Réchaud
(bärbar spis, bordsspis, spritkök, stormkök)
réchaud, cuisiničre ā la table
Grupper inom
Spisar, hällar:
Réchaud (fr. bärbar spis, réchauffer = värma) är en flyttbar spis som används invid matbordet till exempel när kocken skall imponera med att flambera något inför gästerna. Eller så är det en varmhållare av mat som används i matsalar vid bufféer. Det kan också vara en portabel spis för friluftsliv med gas eller rödsprit. Den senare förr kallad "stormkök". Läs mer > Spisar, hällar.
Š Kunskapskokboken. Reviderat 2020-02
Läs mer
Recept med Réchaud
Det finns 4 recept med Réchaud
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crępes Suzette, flamberade pannkakor med apelsinlikör
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Canard/caneton ā la presse - pressad anka, även kallad ā la rouennaise eller canard au sang (blodanka)
Tid: 1 tim , Svarighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman