Dryck till syrlig kalvköttsrätt
Syrliga kalvköttsrätter är sällsynt förekommande. Ett klassikt undantag är Dillkött av kalv, där såsen är klart syrlig tack vare ingrediensen ättika.
1 matchande recept inom syrlig kalvköttsrätt
-
Torrt smakrikt vitt vin
89 kr, Nr 2032
-
Mjukt rött vin
72 kr, Nr 12375
-
Kryddigt rött vin
209 kr, Nr 81010 BS
-
Ljust veteöl
19 kr, Nr 1687
-
Ljus medium lager
14 kr, Nr 11379
Vin till mager kalvköttsrätt med syrlig smak
Till magra kalvrätter med syrliga smaker fungerar lätta- till medelfylliga röda eller rosa viner med frisk syra vilken mildras av syran i maten. Vinerna kan även ha en liten strävhet då denna mjuknar av syran i maten.
Öl till mager kalvköttsrätt med syrlig smak
Öl fungerar som regel bra ihop med syrlig mat. Syrlig mat minskar upplevelsen av syra och beska i öl och gör att ölet verkar sötare, maltigare, fylligare och rundare. Ett syrligt veteöl kan passa väl till syrlig mat. Till mager syrlig kalvköttsrätt rekommenderas ett medelfylligt, medelbeskt till beskt ljust eller mörkt öl, eller med fördel ett syrligt öl.