Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1679 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 18%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Matlagningsgrädde 2.5 dl 24%
Mörk choklad 225.0 gram 72%
Canderel strö } 1.0 dl 2%
Lakritspulver } 2.0 msk 2%
Hallonpuré 1.0 dl %
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner sötningsmedel och lakritspulver.
- Hacka choklad och lägg i en skål. Häll över gräddsmeten och rör om tills chokladen smält.
- Ställ in i kylskåp i minst 3 timmar, helst över natt.
- Ta ut och forma små bollar, som sedan rullas i kakaopulver.
Kockens kommentar
För att få hallonpuré, mixa färska eller tinade hallon och sila dem fria från kärnor. Lakritspulver kan bl.a. köpas i välsorterade hälsokostbutiker. Kan alternativt ersättas med salmiak- eller hockeypulver. Canderel kan bytas ut mot socker.
SOCKERFRITT ALTERNATIV
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Lakritstryffel (utan socker)
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan