Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 543

Kcal / portion: 392

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1568 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 35%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Sötmandelkärna 3.0 dl 65%
Strösocker 1.0 dl 24%
Smörpapper (bakplåts-) Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Smält socker på medelvärme i en stekpanna (helst nonstickbehandlad). Tillsätt mandlar och/eller andra nötter.
- Rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Unvik att bränna sockret, vilket ger lätt besk smak.
- Häll upp på smörpapper. Sära dem från varandra om så önskas. Varning dock för att de är brännheta! Låt svalna. Finhacka om så behövs.
Kockens kommentar
Kanderade mandar och nötter kan användas som snacks (ljumma eller kalla), eller som ingrediens i eller på tårtor, kakor o.d. Man kan ge extra piff åt anrättningen genom att tillsätta någon krydda i stekpannan.
ALTERNATIV
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Hårdkanderade mandlar och nötter
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan