Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1524

GBR (GI) / port: 45
Recept: 1524 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Sötmandelkärna 150.0 gram 60%
Strösocker 150.0 gram 40%
Vatten 0.5 dl 0%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.
- Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt). Rör om då och då.
- Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.
- Lägg över mandlarna på en bricka. Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.
Kockens kommentar
Kanel kan utelämnas, men ger julsmak.
ALTERNATIV
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Kanderade brända mandlar
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan