Kanderade brända mandlar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kanderade brända mandlar

Lägg till ingredienser

Satser (ā 3dl): 1

Sötmandelkärna

150.0 

gram

Strösocker

150.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Kanel mald

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 434

Kcal / portion: 1524

GBR (GI) / port: 45

Recept: 1524 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 351 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 150.0 gram 60%

Strösocker 150.0 gram 40%

Vatten 0.5 dl 0%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Lägg ingredienserna i en kastrull, gärna bredbottnad.

  2. Koka tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats (blivit torrt). Rör om då och då.

  3. Fortsätt att värma på tills sockret börjar smälta igen och skiftar till en brunare färgnyans, men bara så länge att det fortfarande ligger kvar som klumpar runt mandlarna. Rör regelbundet.

  4. Lägg över mandlarna på en bricka. Skilj mandlarna från varandra med en gaffel, medan de svalnar.

Kockens kommentar

Kanel kan utelämnas, men ger julsmak.

ALTERNATIV

Hårdkanderade mandlar

Fler recept inom Julgodis

Liknande recept som Kanderade brända mandlar