Lägg till ingredienser

Antal portioner: 20

Kycklingfärs

300.0 

gram

Kalkonfärs

300.0 

gram

Kalvfärs

150.0 

gram

Fläskfärs

150.0 

gram

Bacon

8.0 

skivor

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Madeira

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

Vitpeppar

2.0 

krm

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Mango chutney }

 

 

Sallatsblad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2400 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 23%

Fett: 19%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 45 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 300.0 gram 14%

Kalkonfärs 300.0 gram 19%

Kalvfärs 150.0 gram 11%

Fläskfärs 150.0 gram 15%

Bacon 8.0 skivor 21%

Ägg 2.0 styck 5%

Vispgrädde 1.0 dl 15%

Konjak/brandy 1.0 msk 1%

Madeira 1.0 msk 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Vitpeppar 2.0 krm 0%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Mango chutney } 0%

Sallatsblad 0%

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C. Kör all färs i en mixer/matberedare tillsammans med ägg och grädde. Smaka av med konjak, madeira, salt och peppar.

  2. Smöra en ugnssäker form. Det kan vara en patéform av keramik eller en vanlig brödform. Häll i smeten och lägg på baconskivor. Täck formen med folie och grädda i nedre delen av ugnen 40-50 minuter. Känn med en provsticka när patén är klar.

  3. Låt patén kallna innan den skärs upp. 
    Lossa med en vass kniv runt kanten av patéformen och vänd upp på ett fat. Skär den sedan i cirka 1 cm tjocka skivor. Servera med mangochutney och sallatsblad.

Receptet ger en skiva paté per portion.

Kockens kommentar

Patén kan med fördel lagas dagen innan den ska ätas, den blir då krämigare, saftigare och ger en bättre smakupplevelse.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Fågelpaté