Marinerad böckling

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marinerad böckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Böckling varmrökt

8.0 

styck

 

Marinad:

 

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Citronjuice

2.0 

tsk

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Senap svensk

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

1.0 

krm

 

Garnering:

 

Gul lök hackad

1.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Dill finhackad

2.0 

msk

Rädisa

3.0 

styck

Kapris

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Falcon Export

Ljus medium lager
Pris: 11 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 0

Recept: 875 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 11%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 124 gram)

Ingredienser

Visa:

Böckling varmrökt 8.0 styck 98%

 

Marinad:

Rödvinsvinäger 1.0 msk Äts ej

Citronjuice 2.0 tsk Äts ej

Matolja (rapsolja) 3.0 msk Äts ej

Senap svensk 1.0 tsk Äts ej

Salt 0.5 tsk Äts ej

Vitpeppar nymald 1.0 krm Äts ej

 

Garnering:

Gul lök hackad 1.0 msk 0%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Dill finhackad 2.0 msk 0%

Rädisa 3.0 styck 1%

Kapris 1.0 msk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag ev. bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.

  2. Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.

  3. Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.

  4. Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".

Kockens kommentar

Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Marinerad böckling