Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 0
Recept: 875 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 11%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Böckling varmrökt 8.0 styck 98%
Marinad:
Rödvinsvinäger 1.0 msk Äts ej
Citronjuice 2.0 tsk Äts ej
Matolja (rapsolja) 3.0 msk Äts ej
Senap svensk 1.0 tsk Äts ej
Salt 0.5 tsk Äts ej
Vitpeppar nymald 1.0 krm Äts ej
Garnering:
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Rädisa 3.0 styck 1%
Kapris 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag ev. bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
- Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
- Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
- Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".
Kockens kommentar
Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Marinerad böckling
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan