Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 423

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3414 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 10%
Kolhydrater: 78%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pepparkaksdeg färdig 1.0 förp. 68%
Kristyr:
Florsocker 4.5 dl 32%
Äggvita 1.0 styck 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt (2 mm) och tag med mått ut pepparkaksfigurer.
- Lägg pepparkakorna på smord plåt (alt. använd bakplåtspapper). Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter. Tag ut och låt svalna på plåten.
- Blanda äggvita och florsocker till en fast smet och lägg i en sprits. Spritsa vackra mönster på kalla pepparkakor. Låt stelna.
Kockens kommentar
Tjockare deg kräver lägre värme och längre ugnstid. Pepparkakorna förvaras i burk och håller sig i cirka 2 månader.
PASSAR TILL
Fler recept inom Julbak
Liknande recept som Pepparkakor
-
Pepparkaksdeg
Tid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkakscheesecake
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Julbullar
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mandelkaka
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kanelkringlor
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Peppargranar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julcupcakes
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saftiga lussebullar med kesella
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pepparkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Vörtbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia