Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 1
Recept: 728 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Ansjovis-/sardellfiléer 15.0 styck 22%
Gul lök hackad 1.0 dl 3%
Kapris hackad 1.5 dl 6%
Rödbetor inlagda 3.0 dl 12%
Äggula 4.0 styck 28%
Tillbehör:
Hårt bröd 4.0 skivor 29%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Hacka ansjovisfiléer och lägg dem i en liten ring mitt på varje tallrik. Ringen ska vara så stor att en äggula får plats inuti.
- Lägg lök, kapris och hackade rödbetor i ringar runt om ansjovisen. Placera till sist äggulan i mitten och servera.
Alternativ
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Solöga, Fågelbo
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil och gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk sillsallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Solöga, Fågelbo
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Silltårta
Tid: 40 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjestarte, sillaladåb till förrätt eller buffé
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Smakrik sillsallad med tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sillsallad med sötpotatis och brysselkål
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Dijonsenapsill med färska primörer
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: