Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 430

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 5
Recept: 5426 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 24%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Russin 250.0 gram 13%
Korinter 375.0 gram 20%
Konjak/brandy 1.0 dl 4%
Njurtalg 300.0 gram 49%
el. smör 0%
Farinsocker 2.5 dl 13%
Skal av citron 1.0 styck 0%
Zestskal från citron 1.0 styck 0%
Citronjuice 0.5 styck 0%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
English mixed spice 3.0 tsk 1%
Alternativ:
Äpple grönt 0%
Sultanrussin 0%
Muskot riven 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kockskolan
Tillagning (20 min + 1 tim )
Se film, klicka på "Allrecipes UK" under bilden ovan. Filmreceptet avviker från detta recept.- Förbered: Riv och hacka citronskal. Lägg detta med russin och korinter i en skål. Tillsätt konjak och citronjuice. Låt stå i en timme.
- Låt russinen rinna av i såll och spar konjakjuicen. Hacka nötter och tärna äpple om detta skall ingå. Blanda "mixed spice" om sådan kryddblandning saknas. Läs mer i kommentaren.
- Blanda alla ingredienser med varandra, men tillsätt konjaksspadet sist när övriga ingredienser blandats (i filmen kokas blandningen på svag värme).
- Förvara: Fyll marmeladen i väl rengjorda (steriliserade) burkar med lock. Tryck ner ordentligt för att undvika luft. Låt stå i minst två veckor. Kan förvaras i kylskåp i 6 månader.
Kockens kommentar
Hackad mandel och tärnat syrligt äpple är vanliga ingredienser i mincemeat. Suckat (kanderade hackade fruktskal) är ett alternativ till egenskalad frukt varvid sockermängden bör minskas.Mixed spice är en speciell engelsk kryddblandning svår att hitta utanför Storbritannien. Består av kanel, muskot och kryddpeppar samt kryddor som ingefära, kryddnejlika, korianderfrö, kummin och kajennpeppar (läs mer, klicka på ingrediensen). I brist på sådan bör man komplettera receptet med lite muskot med flera kryddor enligt egen smak.
Fler recept inom Fyllningar
Liknande recept som Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
-
Amerikansk stuffing till kalkon
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad mincemeat, engelsk pajfyllning
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjursstuvning, räkstuvning
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ansjovis och äggfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Laxfyllning till piroger, pajer
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfärsfyllning till pajer, piroger o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttfyllning till pirog, paj o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Baconfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ost- och spenatfyllning till piroger, pajer o.d.
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan