Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 32%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fasan urtagen med skinn 2.0 styck 100%
Späck tunn skiva Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Cook123" under bilden. Filmreceptet avviker något från detta recept.- Fågeln skall vara hängd, urtagen och flådd. Behåll skinnet på under stekning även om det inte äts. Läs mer > Så möras skogsfågel.
- Bardera: Skydda bröstfiléerna med späckskivor eller stekfläsk och bind ihop fågeln med bindgarn så att benen ansluter till kroppen och att fläsket hålls på plats.
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Helstekt fasan i ugn
-
Honungsvaktel med citronpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktel
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad duva eller ripa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Morkulla pannstekt på brödkrutong
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse ā la ficelle, grillad morkulla
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman