Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 249

Kcal / portion: 375

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1502 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 32%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Järpe urtagen med skinn 4.0 styck 100%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Hunt Fish" under bilden. I filmen steks järpen i panna, vårt recept är grillad järpe.- Fågeln bör vara hängd för att bli mör, vilket inte görs i filmen. Vi hoppas att filmens fågel var en ungfågel. Läs mer > Så möras skogsfågel.
- Spatchcock = klipp bort ryggbenet på fågeln som sedan plattas till med handflatan. En platt fågel är enklare att tillaga och går snabbare.
Kockens kommentar
Scratchcock (fr. Crapaudine) innebär att fågels ryggbenet klipps bort och att den sedan plattas ut. Ger jämnare och snabbare stekning. Läs mer > Så styckas fågel.Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Grilled spatchcock grouse, järpe på jägarens vis EJ KLAR
-
Honungsvaktel med citronpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktel
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
Tid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt duvbröst på salladsbädd
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad duva eller ripa
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnslagad duva med chianti bruschetta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ripor i gryta på klassiskt norskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Morkulla pannstekt på brödkrutong
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse ā la ficelle, grillad morkulla
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bécasse au fumet, flamberad morkulla
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman