
Foto: Film: GrigioChef, Rigatoni con crema
Rigatoni con crema di parmigiano, rörpasta med parmesansås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 570

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rigatoni torr 320.0 gram 50%
Champinjoner 800.0 gram 9%
Matolja till stekning 1.0 msk 5%
Vitlök 4.0 klyftor 1%
Sås:
Standardmjölk (röd) 2.5 dl 7%
Parmesan nyriven 100.0 gram 16%
Smör 25.0 gram 8%
Vetemjöl 2.5 msk 3%
Kockskolan:
Om rörpasta > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Grigio" under bilden.- Skala lök. Ansa och skiva champinjoner. Riv parmesan mycket fint.
- Stek: Hetta upp olja med vitlök i stor stekpanna eller stekkastrull. Tillsätt svamp och stek på svag värme under lock i cirka 10 minuter. Rör om några gånger.
- Koka rörpastan enligt anvisning på paketet.
- Parmesansås: Smält smör i kastrull. Vispa ner mjöl till en slät bottenredning. Tillsätt mjölk och vispa samman till jämn sås. Vispa ner parmesan lite i taget.
- Servera: Låt pastan rinna av och häll den över champinjonerna- Tillsätt ostsåsen och rör om. Låt sjuda till lagom såskonsistens. Smaka av och servera.
Kockens kommentar
I Italien kallas såsen crema al parmigiano vilket är en bechamel (vit grundsås) med riven parmesan (se dito recept). I Sverige finns en "parmesankräm", men till skillnad från sin förebild består av riven parmesan blandad med creme fraiche. Läs mer, klicka på ingrediens parmesan.Tillhörande recept
Fler recept inom Pasta helt enkelt
Liknande recept som Rigatoni con crema di parmigiano, rörpasta med parmesansås
-
Hemlagad färsk pasta
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Maestosissime fettuccine all Alfredo (fettucini al burro), klassisk smörpasta
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Alfredo Di Lelio
-
Gräddig tagliatelle med gorgonzola
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Linguine con pesto alla Genovese, pestopasta
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette med tre sorters pesto
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Cornetti all’Ortolana - nunnans, tillika grönsakshandlarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Medelhavspasta med sardeller och kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pasta boscaiola, skogsvaktarens pasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Norma - siciliansk klassiker
Tid: 20 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tortellini med smör och salvia
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani