Molin, vindmölla, franska julstjärnor

Foto: Chez Recuila

Molin, vindmölla, franska julstjärnor

Lägg till ingredienser

Portioner (4 st/plåt): 4

Smördegsplattor fryst

200.0 

gram

Sylt

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om smördegar >

 

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om laminerade degar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 250

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1002 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 79 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 200.0 gram 79%

Sylt 1.0 dl 21%

 

Kockskolan:

Om smördegar > Äts ej

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om laminerade degar > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Smördeg: Här passar färdiga frysta smördegs­plattor 4,5 mm tjocka 8x17 cm. Fryst degs tinas till kylskåpskall. Smördeg skall vara kall när den sätts in i ugnen. Arbeta med en plåt i taget och snabbt. Smördegsrester kan inte knådas samman till ny deg, då förstörs lamineringen. Däremot kan smördegsark läggas på varandra och kavlas tunnare. Läs mer > Om smördeg.
  2. Förvärm ugnen på 225°C i god tid.
  3. Forma: Ta ut två plattor ur kylskåpet. Kaval ut dem 25% på mjölat bord till 3 mm tjocklek och 10x20 cm stora. Halvera till plattor 10x 10 cm. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Skär snitt från hörnen halvvägs in till mitten. Vik in varannan snitt mot mitten och tryck lätt till. Lägg eller spritsa en klick sylt i mitten. 
  5. Grädda: Sänk värmen till 180-200°C och grädda i 15-20 minuter tills de fluffat upp och fått gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Molin = väderkvarn (vindmölla) på franska. En variant på detta recept är Finska julstjärnor. Se dito recept.

Alternativ

Finska julstjärnor

Fler recept inom Smördegssbakelser ¤

Liknande recept som Molin, vindmölla, franska julstjärnor