Chokladfondant

Foto: Arla ¤

Chokladfondant

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Mörk choklad

75.0 

gram

Smör rumsvarmt

75.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Äggula

1.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Körsbärssylt

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

Om fondant >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 385

Kcal / portion: 560

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2240 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 30%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 145 gram)

Ingredienser

Visa:

Mörk choklad 75.0 gram 18%

Smör rumsvarmt 75.0 gram 24%

Strösocker 0.5 dl 8%

Ägg 2.0 styck 6%

Äggula 1.0 styck 2%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 32%

Körsbärssylt 4.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Om fondant > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 200C. Smöra portionsformar.
  2. Kräm: Smält choklad i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite.
  3. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg ett i taget, först hela sedan gulor. Rör i chokladen och mjölet. Fördela i portionsformar.
  4. Grädda i ugnens nedre del i cirka 10 minuter.
  5. Tillbehör: Lättvispa grädde.
  6. Servera: Ta ut och stjälp upp på serveringsfat. Serveras varm med sylt och grädde.

Kockens kommentar

Chokladfondant är inte fondant i vanlig bemärkelse utan snarare en chokladglasyr eller en dessert liknande kladdkaka. En fondant är en tjock sockerglasyr som inte innehåller vare sig choklad eller smör. Läs mer > Om fondant.

Alternativ

Kladdkaka grundrecept

Kladdkaka med hallon

Fler recept inom Varm frukt och kräm

Liknande recept som Chokladfondant