Remonce, smörkräm till danska wienerbröd

Foto: Film: Kvalimad, remonce

Remonce, smörkräm till danska wienerbröd

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Marcipanremonce:

 

Smör mjukt

200.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Marsipan }

200.0 

gram

 

Tillval:

 

Sötmandel hackad

 

 

Hasselnötter hackade

 

 

Russin

 

 

 

Kanelremonce:

 

Smör mjukt

200.0 

gram

Farinsocker

2.0 

dl

Potatismjöl

3.0 

tsk

Kanel mald

2.0 

tsk

Matolja neutral (ej oliv)

4.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om smördegsbakelser >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 523

Kcal / portion: 3073

GBR (GI) / port: 68

Recept: 3073 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 32%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 588 gram)

Ingredienser

Visa:
Marcipanremonce:

Smör mjukt 200.0 gram 47%

Strösocker 2.0 dl 25%

Marsipan } 200.0 gram 28%

 

Tillval:

Sötmandel hackad 0%

Hasselnötter hackade 0%

Russin 0%

 

Kanelremonce:

Smör mjukt 200.0 gram Äts ej

Farinsocker 2.0 dl Äts ej

Potatismjöl 3.0 tsk Äts ej

Kanel mald 2.0 tsk Äts ej

Matolja neutral (ej oliv) 4.0 msk Äts ej

 

Kockskolan:

Om smördegsbakelser > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "kvalimad" under bilden ovan.

  1. Blanda rumsvarmt smör med socker till en jämn smet. Knåda/masera degen en stund så att sockret löser upp sig i smöret.
  2. Blanda in övriga ingredienser, vilket varieras efter tycke och smak. Förvara i kylskåp. 

Kockens kommentar

Remonce används till danska wienerbröd, vetebullar, kanelstänger och andra söta bakverk. Kan användas enbart tillrett med smör och socker, eller smaksatt på olika sätt till exempel med finhackad mandel eller russin. Läs mer > Om smördegsbakelser.

Fler recept inom Wienerbrödsbakelser, croissants ¤

Liknande recept som Remonce, smörkräm till danska wienerbröd