Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 523

Kcal / portion: 3073

GBR (GI) / port: 68
Recept: 3073 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 32%
Kolhydrater: 57%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marcipanremonce:
Smör mjukt 200.0 gram 47%
Strösocker 2.0 dl 25%
Marsipan } 200.0 gram 28%
Tillval:
Russin 0%
Kanelremonce:
Smör mjukt 200.0 gram Äts ej
Farinsocker 2.0 dl Äts ej
Potatismjöl 3.0 tsk Äts ej
Kanel mald 2.0 tsk Äts ej
Matolja neutral (ej oliv) 4.0 msk Äts ej
Kockskolan:
Om smördegsbakelser > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "kvalimad" under bilden ovan.
- Blanda rumsvarmt smör med socker till en jämn smet. Knåda/masera degen en stund så att sockret löser upp sig i smöret.
- Blanda in övriga ingredienser, vilket varieras efter tycke och smak. Förvara i kylskåp.
Kockens kommentar
Remonce används till danska wienerbröd, vetebullar, kanelstänger och andra söta bakverk. Kan användas enbart tillrett med smör och socker, eller smaksatt på olika sätt till exempel med finhackad mandel eller russin. Läs mer > Om smördegsbakelser.Fler recept inom Wienerbrödsbakelser, croissants ¤
Liknande recept som Remonce, smörkräm till danska wienerbröd
-
Klassisk wienerbrödsdeg, wienerdeg, wienerbrødsdej
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel wienerbrödsdeg, falsk wienerbrödsdeg
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte croissant, croissantdeg
Tid: 1 tim 15 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Remonce, smörkräm till danska wienerbröd
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienerbrød, danska wienerbröd, wienerlängd
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska danska spandauer (sv. = wienerbröd)
Tid: 3 tim 10 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska wienerbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Croissants, pains au chocolate
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Wienerkammar (kammar)
Tid: 10 min (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan