Citronmarmelad med peppar och basilika

Foto: Dansukker ¤

Citronmarmelad med peppar och basilika

Lägg till ingredienser

Antal deciliter: 8

Citron juice+fruktkött

600.0 

gram

Syltsocker

400.0 

gram

 

Smaksättningsalternativ:

 

Basilika färsk

1.0 

kruka

Svartpeppar grovmald

1.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Om marmelad >

 

 

Så kokas marmelad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1797 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 49%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 110 gram)

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 600.0 gram 10%

Syltsocker 400.0 gram 88%

 

Smaksättningsalternativ:

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Svartpeppar grovmald 1.5 msk 1%

 

Kockskolan:

Om marmelad > Äts ej

Så kokas marmelad > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Halvera citronerna och pressa ut juicen. Skrapa ut fruktkött med en sked. Lite riven gult citronskal får gärna följa med. Hel peppar krossas i mortel. Repa av basilikabladen och grovskär.
  2. Koka juice och fruktkött 5 -7 minuter på hög värme. Tillsätt peppar och basilika och låt koka ytterligare några minuter.
  3. Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen (ej nödvändigt).
  4. Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.

Kockens kommentar

Kryddor av olika slag fungerar väl att smaksätta citronmarmelad, som konstaterar den höga sötman och syran. Ger vuxensmak. Testa enligt eget tycke, till exempel med flingsalt eller varför inte med chilipeppar? Läs mer > Om marmelad.

Fler recept inom Marmelad, curd ¤

Liknande recept som Citronmarmelad med peppar och basilika