Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 95

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Rundkornigt ris 1.5 dl 28%
Salt 0%
Mjölk 8.0 dl 31%
Strösocker 1.0 dl 24%
Kanel mald 7.0 tsk 2%
Smör? 0%
Tillbehör:
Mjölk 4.0 dl 15%
Kockskolan:
Om gröt > Äts ej
Om ris > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
Sjuskinnsgröt är ett sätt att använda överbliven risgrynsgröt (se recept Risgrynsgröt via länk nedan). Beräkna 1 timme extra tillagningstid om denna gröt måste lagas.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smörj en ugnsform och bred ut ett tunt lager gröt. Strö över lite socker och kanel, eventuellt också några klickar smör.
- På klassiskt vis "föres en glödgad kniv däröver, så att sockret brynes". Använd alternativt en gasbrännare, eller hoppa över momentet.
- Upprepa med ytterligare 6 lager gröt, socker och kanel. Det översta lagret beströs rikligt med socker.
- Sätt in i ugn tills genomvarm, cirka 20-30 minuter.
Tillhörande recept
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Sjuskinnsgröt
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan