Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis

Foto: Film: KTO TV, panad, pain perdu

Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis

Lägg till ingredienser

Antal riddare: 8

Baguette, bagett

0.5 

styck

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

1.5 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Strösocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fattiga riddare >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 2

Recept: 870 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 50 gram)

Ingredienser

Visa:

Baguette, bagett 0.5 styck 39%

Ägg 4.0 styck 29%

Mjölk 1.5 dl 10%

Smör till stekning 2.0 msk 22%

Strösocker 0%

 

Kockskolan:

Om fattiga riddare > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film Benediktinernunnor lagar brödsoppa med fattiga riddare till efterrätt, klicka på "KTO TV" under bilden. Brödsoppa, se recept > Soupe panad.

  1. Skär brödet på snedden i stora skivor.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en stor djup tallrik. Doppa brödet i smeten och låt suga in.
  3. Hetta upp smör i en panna på medelhög värme. Brunstek brödskivorna ett par minuter på var sida.
  4. Lägg upp brödet på tallrikar. Strö över lite socker.

Kockens kommentar

Fattiga riddare är klassiskt sätt att ta tillvara lite äldre bröd, till exempel baguette som snabbt tappar sin fräschör efter några timmar.

Alternativ

Fattiga riddare

Soupe panad, fransk brödsoppa

Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg

Liknande recept som Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis