Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 2
Recept: 870 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Baguette, bagett 0.5 styck 39%
Ägg 4.0 styck 29%
Mjölk 1.5 dl 10%
Smör till stekning 2.0 msk 22%
Strösocker 0%
Kockskolan:
Om fattiga riddare > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film Benediktinernunnor lagar brödsoppa med fattiga riddare till efterrätt, klicka på "KTO TV" under bilden. Brödsoppa, se recept > Soupe panad.
- Skär brödet på snedden i stora skivor.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en stor djup tallrik. Doppa brödet i smeten och låt suga in.
- Hetta upp smör i en panna på medelhög värme. Brunstek brödskivorna ett par minuter på var sida.
- Lägg upp brödet på tallrikar. Strö över lite socker.
Kockens kommentar
Fattiga riddare är klassiskt sätt att ta tillvara lite äldre bröd, till exempel baguette som snabbt tappar sin fräschör efter några timmar.Alternativ
Fler recept inom Kokt ägg, stekt ägg, frukostägg
Liknande recept som Pain perdu, fattiga riddare på nunnors vis
-
Koka ägg - grundrecept
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Japanska marinerade kokta ägg
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade ägg, förlorade ägg
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Frityrpocherade ägg
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherade panerade friterade ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte naturel, kokt ägg i form
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf en cocotte med smak, ägg i form
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt ägg, vändstekt ägg - by the book
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oeuf sur le plat, shirred eggs - ägg på fat stekt i ugn på proffsens vis
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Egg Benedict - original (Ägg Bénédictine)
Tid: 10 min (+ 15 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan