Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 935

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3740 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 12%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 375.0 gram 35%
Ägg 4.0 styck 7%
Standardmjölk (röd) 8.0 dl 13%
Vetemjöl 4.0 dl 23%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 5%
Matfett till ugnsform 1.0 msk 3%
Tillbehör:
Lingonsylt konserverad 3.0 dl 14%
Kockskolan:
Om pannkakor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär fläsket i tärningar.
- Vispa hälften av mjölken med mjöl och salt, till en slät klimpfri smet. Vispa ner resten av mjölk och ägg. Tillsätt fläsket.
- Smörj en ugnsfast form eller långpanna med matfett. Häll i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, tills den "stannat" (stelnat) och fått fin färg.
- Serveras med lingonsylt, helst rårörda.
Kockens kommentar
I stället för fläsk kan man t.ex. ta skinka, svamp, lök, äpplen e.d.
Alternativ
Fler recept inom Klassiska mjöl- och potatisrätter
Liknande recept som Fläskpannkaka med lingon
-
Pannkakor, plättar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med lingon
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smålandskroppkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ölandskroppkakor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Klassisk klimp till köttsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Råraka med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan