Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2387 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Potatis kokt 400.0 gram 14%
Mjölk 5.0 dl 13%
Ägg 2.0 styck 5%
Vetemjöl 2.0 dl 18%
Salt 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Stekfläsk som knapersteks} 200.0 gram 15%
Lingonsylt rårörda konserv 4.0 dl 29%
Kockskolan:
Så pannsteks rotfrukter > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala och skär potatis i bitar och koka på medelvärme i cirka 10 minuter.
- Mosa potatisen och blanda med övriga ingredienser. Mixa till en jämn tjock smet.
- Hetta upp matfett i en panna på medelhög värme. Klicka ner smet i pannan. Stek tills de är gyllenbrun. Vänd. Salta lätt.
- Stek samtidigt fläsk i separat panna utan fett på medelhög värme tills knaprigt.
- Serveras plättarna varma med fläsk och lingon, helst rårörda.
Kockens kommentar
Potatisplättar är ett utmärkt sätt att bli av med överbliven kokt potatis.
Näringsberäkning: Fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Klassiska mjöl- och potatisrätter
Liknande recept som Potatisplättar av kokt potatis med fläsk och lingon
-
Pannkakor, plättar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskpannkaka med lingon
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Smålandskroppkakor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ölandskroppkakor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk pitepalt ā la Wretman
Svårighet: Medel, Receptgivare: Tore Wretman
-
Paltbröd med fläsk och vitsås
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Klassisk klimp till köttsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Råraka med fläsk och lingon
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raggmunk med lingon och fläsk
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan