Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 18
Recept: 2887 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklinglever 700.0 gram 28%
Svamp 300.0 gram 3%
Matfett till stekning 2.0 msk 7%
Stuvning:
Grädde 1.5 dl 19%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Vatten 2.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 1%
Sherry el. Madeira 2.0 msk 1%
Apelsinjuice 3.0 msk 1%
Tillbehör:
Långkornigt ris 4.0 dl 41%
Sallatsblad 0%
Kockskolan:
Så pannsteks kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Fryst lever skall vara tinad och avtorkad. Putsa levern och skär i småbitar. Skölj och skiva svamp. Förbered sallad.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Stek svampen utan matfett i panna på medelhög värme, tills allt vatten i pannan har kokat bort. Lägg åt sidan.
- Stek levern lätt i matfett på medelvärme i 2-3 minuter. Rör om.
- Tillsätt svampen och rör ner mjöl. Späd med vatten+fond, grädde, vin och apelsinjuice. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i några minuter. Salta, peppra.
- Lägg upp ris i en ring och sautén i mitten.
Kockens kommentar
Starkvinet kan utelämnas. Om burksvamp, utnyttja spadet. Sautén passar även bra till att fylla krustader.
Fler recept inom Övriga klassiska kötträtter
Liknande recept som Kycklingleversauté
-
Klassisk kokt tunga med mos
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalmarlåda med skånsk potatis
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Får i kål, köttgryta av bog och/eller bringa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Lapskojs, potatismos med kött
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x1
-
Tjälknöl (tjälknul)
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Älgstek i ugn
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad älgstek på klassiskt vis
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x1
-
Hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Renstek
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad hare med gräddsås på klassiskt vis
Tid: 7 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman