Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 725

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2900 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Falukorv 500.0 gram 45%
Purjolök 2.0 styck 4%
Potatis 8.0 styck 19%
Vitkål ansad 0.5 huvud 8%
Vatten 1.0 liter Äts ej
Grönsaksfond konc. 3.0 msk 4%
Gröna ärter frysta 250.0 gram 6%
Matfett (smör) 40.0 gram 10%
Tillbehör:
Senap svensk 4.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och tärna potatis. Skiva purjolök i 1,5-cm stora bitar. Skiva vitkål.
- Hetta upp matfett i en stekkastrull på medelhög värme och stek potatis, purjolök och vitkål i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt vatten+fond. Lägg på lock och låt småputtra på svag värme i cirka 15 minuter, tills potatisen är mjuk.
- Ta bort skinnet på falukorven och skär den i potatischipsstora stavar.
- Lägg ärterna i grytan mot slutet av koktiden och sedan falukorven. Låt allt bli varmt (ca 3 minuter). Servera med en god senap till.
Fler recept inom Klassiska fläsk- och korvrätter
Liknande recept som Falukorvsgryta
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bruna bönor med fläsk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan