Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 558

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2232 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskfilé hel bit 900.0 gram 41%
Mjölk 7.0 dl 19%
Örtkryddor torkade 2.0 tsk 0%
Ris 3.0 dl 39%
Majsstärkelse 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så kokas finköttet > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Putsa filén fri från hinnor. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det täcker köttet.
- Koka upp och låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter. Akta så att inte mjölken kokar över.
- Koka ris enligt anvisningar på paketet.
- Ta upp köttet och använd köttmjölken till att göra sås. Red med majsstärkelse. Låt sjuda ett par minuter och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.
Fler recept inom Klassiska fläsk- och korvrätter
Liknande recept som Mjölkkokt fläskfilé
-
Kokt fläsklägg med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt fläsk med löksås och skinnpotatis
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bruna bönor med fläsk
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Stekt blodpudding med fläsk och lingon
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräckt skinka med ägg och skånsk potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mjölkkokt fläskfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Grisfötter aladåb (i gelé)
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Senapspanerade stekta grisfötter
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x2
-
Rullsylta med rödbetor och kokt potatis
Tid: 2 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan