Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 179

Kcal / portion: 607

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2429 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Lammkött benfritt 600.0 gram 28%
Paprika röd-gul-grön 2.0 styck 2%
Squash (grön, gul) 0.5 styck 1%
Gul lök el. rödlök 1.0 st stor 3%
Matolja neutral (ej oliv) 1.0 msk 5%
Tillbehör:
Potatischips 1.0 förp. 61%
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött skall vid grillning vara tempererat. Lägg grillspetten i vatten, helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt. Ta fram tallrikar, bestick m.m.
- Tärna köttet i 3x3 centimeter stora bitar. Ansa grönsaker/rotfrukter och skär i bitar. Trä kött och grönsaker på grillspett. Pensla med matolja och peppra.
- Grilla 2-5 minuter på alla fyra sidorna tills köttet fått fin färg och beroende på hur genomstekt man vill ha köttet. Finare kött grillas kortare tid. Testa med att titta mellan kött och grönsak.
- Smaka av med salt. Låt vila i 5 minuter.
Kockens kommentar
Variera med olika grönsaker på spettet. Paprika, cocktailtomater, squash, aubergine, lök, svamp etc. Eller varför inte skivade rotfrukter? Variera också kryddning, använd t.ex. torkad rosmarin.
Alternativ
Fler recept inom Grillat nötkött, lammkött
Liknande recept som Grillat lammspett
-
Grillad ryggbiff
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad hel ryggbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad entrecôte i skivor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beef
Tid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan