Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 552

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2208 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 45%
Grillolja tunn 1.0 dl Äts ej
Tillbehör:
Aromsmör ¤ 120.0 gram 40%
Rotfrukter 1.0 kilo 14%
Kockskolan:
Om utegrillning > Äts ej
Så grillas entrecote > Äts ej
Så grillas kött > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Eget aromsmör tillagas i förväg (se separat recept nedan).
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen) i god tid.
- Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered alla tillbehör till maten.
- Pensla köttet med grillolja.
- Grilla köttet på direkt värme i ett par minuter på var sida. Flytta bitarna till indirekt värme. Grilla totalt 4-7 minuter på var sida beroende på hur genomstekt som man vill ha köttet. Vänd köttet minst en gång per minut för jämnare genomstekning.
- Låt köttet vila i 5 minuter.
- Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Passar till
Fler recept inom Grillat nötkött, lammkött
Liknande recept som Grillad entrecôte i skivor
-
Grillad ryggbiff
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad hel ryggbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan
-
Grillad lammentrecote med rödbetor och getost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad entrecôte i skivor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad lammrygg med sallad på sötpotatis smaksatt med apelsin }
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beef
Tid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillat lammspett
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan